ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ МУЗИКИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МАЙСТЕР-КЛАСІ «МАГІЯ ВОКАЛЬНОГО ГОЛОСУ»

6 грудня 2021 року викладачі кафедри музики взяли участь у майстер-класі «Магія вокального голосу» Ільхама Іслам огли Назарова – азербайджанського оперного співака, заслуженого артиста Азербайджана, соліста Азербайджанскої державної академічної філармонії ім. М. Магомаева і Державного академічного театру опери і балету, старшого викладача Бакинської музичної академії імені У. Гаджибекова.

Творчість І. Назарова, який володіє даіпазоном у п’ять октав, об’єднує чимало жанрів: народна музика (мугам), джазова, естадна музика. Артист виступав на сцені з Джосс Стоун, Патрісією Каас, Рікардо Муті, Філіпом Жарускі, Франко Фаджолі, Андреа Бочеллі та ін. Як оперний співак, він брав участь у багатьох оперних спектаклях, престижних міжнародних фестивалях і концертах. Широку популярність артисту принесли створені ним образи Рінальдо, Сесто, Арнальта, Нерона, Орфея, Оттона, Ореста, Адоне, Оберона тощо.

У 2019 році артист виконав вокальну партію в циклі Ф. Шуберта «Лебедина пісня» як контратенор. Про життя і творчість співака в 2020 році вийшла книга докторки філософських наук, заслуженої діячки мистецтв Азербайджану Гюльназ Абдуллазаде «Ільхам Назаров: голос без кордонів…».

Онлайн-захід був зініційований лабораторією бандури та кобзарського мистецтва кафедри музичного мистецтва ФММ КНУКіМ. До слухацької аудиторії із вітальним словом звернулася Надія Брояко, кандидатка мистецтвознавства, професорка Київського національного університету культури і мистецтв, й представила колегам та студентам видатного співака, презентувала твори Генделя, Вівальді, Шуберта, Бріттена у виконанні шановного гостя.

І. Назаров радо поділився власним досвідом підготовки майбутніх співаків, розповів про азербайджанську вокальну школу в світовому культурному контексті. Маестро також схарактеризував італійську вокальну школу, особливості виконання різних стилів, ділився розповідями про культуру та традиції Італії.

Педагог оповів власну історію становлення як баритона і контратенора, відкрив секрети успішної реалізації співака у різних жанрах вокального мистецтва в умовах сучасності. Наприкінці зустрічі відбулося обговорення актуальних питань щодо співацького дихання, якості співацького голосу, особливостей техніки, підбору репертуару, роботи над твором та відмінностей інтерпретації тощо.

Викладачі кафедри музики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка висловлюють вдячність за цікавий та корисний обмін досвідом та зичать усім учасникам заходу натхнення і нових творчих звершень!

You may also like...

Перейти до вмісту