Відбулася онлайн-лекція професорки Наталії Бахмат для студентів психолого-педагогічного факультету

17 вересня 2021 р. студенти психолого-педагогічного факультету Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, які навчаються за освітніми програмами «Початкова освіта» та «Середня освіта (Музичне мистецтво). Початкова освіта», прослухали онлайн-лекцію докторки педагогічних наук, професорки, професорки кафедри теорії та методик початкової освіти, заступниці декана з наукової роботи та інформатизації освітнього процесу Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Наталії Бахмат.

Лекторка підняла надзвичайно актуальні питання сучасної освіти та повністю розкрила тему лекції «Цифрова грамотність майбутнього вчителя нової української школи». Так, педагогиня підкреслила важливість цифровізації сучасної освіти, ознайомила слухацьку аудиторію із теорією поколінь американських учених Нейла Хоува та Вільяма Штрауса, наголосила на важливості формування цифрової компетентності сучасного учителя початкової школи. Наталія Бахмат у лекції не оминула питання інформаційної безпеки школярів у мережі Інтернет й звернула увагу учасників заходу на можливості діагностики та розвитку цифрової грамотності суб’єктів освітнього процесу (наприклад, «Цифрограм для вчителів»).

Наприкінці онлайн-заходу відбулося жваве обговорення теми лекції, що свідчить про високий рівень інтересу аудиторії до окресленої проблеми.

Організатори та учасники заходу висловлюють подяку очільниці психолого-педагогічного факультету ПНПУ імені В. Г. Короленка професорці Наталії Сулаєвій та завідувачці кафедри початкової освіти, природничих і математичних дисциплін та методик їх викладання професорці Ользі Федій за сприяння та організацію професійно орієнтованого заходу для майбутніх учителів спеціальностей 013 Початкова освіта та 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво) (ОПП «Середня освіта (Музичне мистецтво). Початкова освіта»).

Наталії Валеріївні бажаємо нових творчих звершень на педагогічній ниві і чекаємо на майбутні зустрічі й плідну співпрацю.

You may also like...

Перейти до вмісту