«При виборі майбутньої професії керувався тим, що люблю і вмію робити якнайкраще»

Цьогоріч війна в Україні спонукала Міністерство освіти і науки України шукати нові шляхи для організації вступної кампанії до закладів вищої освіти. Таким чином було затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році. Наказ, який регламентував проведення ЗНО втратив чинність.

Нововведенням для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра став національний мультипредметний тест (НМТ), який складається із трьох блоків: української мови, математики та історії України.
Не дивлячись на складні умови підготовки до тесту, багато українських школярів успішно склали НМТ, а дехто досягнув максимуму – 200 балів.

Здобути спеціальність 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво) виявив бажання Назар Зіненко – випускник Козельщинської дитячої музичної школи. Як зазначає абітурієнт, музикою почав займатися ще у 2011 році, що було природньо, адже він зростає у родині музикантів. Оволодів грою на фортепіано та баяні, але після закінчення музичної школи у 2020 році не полишив заняття музикою і увесь цей час продовжував активно готуватися до вступу в ЗВО.  

Назар Зіненко та Олег Нестерович після нагородження переможців обласного конкурсу «Веселкові акорди», 2021 р.

«При виборі майбутньої професії керувався тим, що люблю і вмію робити якнайкраще. Отже й вирішив – хочу бути музикантом. До того ж, одного разу мені вдалося провести урок у школі. Було важко, але я впорався», – говорить Назар. Окрім того, тісний зв’язок юного музиканта із педагогічною нивою був закладений з раннього дитинства – багато родичів Назара є випускниками Полтавського педагогічного. Так, його мама – вчитель музичного мистецтва, бабуся – вчитель початкової школи, дідусь – історик, який під час навчання був учасником хорової групи Українського народного хору «Калина» Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України, професор Григорій Левченко). Наслідуючи свого дідуся, талановитий музика мріє також долучитися до знаного колективу. «Дуже хочу грати в оркестровій групі хору «Калина», – говорить Назар Зіненко. – Саме тому не полишаю заняття гри на акордеоні.»

Показово, що Назарій склав національний мультипредметний тест на 200 балів. «Коли дізнався, що ЗНО цього року не буде, а натомість буде НМТ, то активно почав проходити тести ЗНО минулих років. Особливу увагу я приділяв тестам з математики. До речі, мені дуже допоміг застосунок «Просте ЗНО», – підкреслює Назар Зіненко.

Назар Зіненко з сім’єю на концерті до Дня родини,
смт Козельщина, Кременчуцький район, Полтавська область, 2021 р.

За роки навчання в школі Назар зарекомендував себе як талановитий музикант, цілеспрямований та старанний учень, активний учасник мистецьких заходів у районі та області, про що свідчать виступи та перемоги у багатьох конкурсах, серед яких «Музичний вернісаж», «Барви Полтави», «Веселкові акорди».

Безумовним прикладом і гарним стимулом для Назара при обранні ЗВО став вибір ПНПУ імені В. Г. Короленка вчителями Козельщинської ДМШ, серед яких Оксана Безугла, Марина та Андрій Зімні, Олег Нестерович, Анна Сурмач та ін.

Цінно, що студентські лави Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка поповнюються активною, креативною та перспективною молоддю, яка готова розбудовувати вітчизняну музичну педагогіку.

Щиро пишаємося здобутками абітурієнтів й запрошуємо на навчання, до дружньої короленківської родини!

You may also like...

Перейти до вмісту