Відбулася кураторська година для студентів-музикантів

12 травня 2022 року відбулася кураторська година для студентів спеціальності 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво). Захід об’єднав викладачів кафедри та усіх здобувачів І-IV курсів бакалаврату та І курсу магістратури, які навчаються за ОП «Середня освіта (Музичне мистецтво)» та «Середня освіта (Музичне мистецтво). Початкова освіта». Онлайн-зустріч відвідала ректорка університету – докторка педагогічних наук, професорка Марина Гриньова.

Марина Вікторівна звернулась до студентів з вітальним словом і підкреслила можливість здобувачів навчатися за унікальних освітніх програмах. Також ректорка звернула увагу на палітру спеціальностей, які можуть обрати здобувачі, вступивши до магістратури. Марина Гриньова також висловила слова вдячності за небайдужість студентів, яку вони невтомно демонструють, коли долучаються до волонтерського руху, працюють з вимушеними переселенцями й усіляко допомагають приблизити перемогу.

Підтримала в цьому руслі ректорку й очільниця психолого-педагогічного факультету Наталія Сулаєва. Наведені Наталією Вікторівною приклади досягнень викладачів-кафедралів стали потужним мотиваційним посилом до студентства. Вона також зупинилася на особливостях проведення сесії в умовах воєнного стану та розкрила важливе значення підтримки стабільного психоемоційного стану в цей непростий час.

Кожен із викладачів кафедри звернувся до студентської аудиторії. Так, , доц. Вікторія Ірклієнко, Наталія Дем’янко та Олена Лобач акцентували на здобутках та можливостях студентів у науковій царині, подякували за активну участь у акредитаціях освітніх програм, ознайомили із позитивними результатами проходження практики студентів та побажали подальших здобутків майбутнім учителям.

Докторка філософії, асистентка кафедри музики Юлія Комишан, старші викладачі кафедри музики Володимир Яковлев та Сергій Вовченко, провідний концертмейстер Світлана Подворна нагадали ключові засади інституту кураторства на кафедрі, наголосили на питаннях організації позанавчальної діяльності та обговорили важливість збереження й розвитку високих моральних якостей в умовах сьогодення.

Наталія Ремезова, старший викладач кафедри музики, підсумувала вищесказане колегами та акцентувала увагу на важливості розширення свого кругозору, високої значущості колективної взаємодії в умовах дистанційної освіти та взаємної підтримки під час воєнного стану. Вона також висловила щирі слова захоплення студентством й надала слово Олександрові Мєзєнцеву – здобувачеві ІІ курсу, студентові кураторської групи Наталії Миколаївни. Олександр з перших днів війни перебуває в лавах ЗСУ й кожного дня героїчно боронить українську землю й український народ від ворога. Він висловив слова вдячності за підтримку й побажав усім бойового духу та мирного неба.

Щиро пишаємось відвагою та відданістю Батьківщині кожного студента, який боронить свій «фронт». Лише у єдності, спільних вірі у перемогу та активних діях ми переможемо. Віримо, що зовсім скоро в університетських аудиторіях будуть знову наживо лунати дискусії та вокальні й інструментальні твори, а небо буде мирним. Все буде Україна!

You may also like...

Перейти до вмісту