У педагогічному університеті відбувся Міжнародний кросмистецький конгрес

17 травня 2022 р. на психолого-педагогічному факультеті Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбувсякросмистецький конгрес «Полікультурна багатовимірність – шлях до діалогу та розвитку». Це традиційний захід, до якого щороку долучаються дослідники та митці  з різних академічних осередків Європи та США. Учасників привітала ректорка університету  професорка Марина Гриньова та побажала натхненної роботи.

Фокальною тематикою заходу стало обговорення результатів міжнародного проекту ERASMUS + «WIN», про який доповідали професорка Мірея Каналс Ботінес (менеджерка та авторка ідеї проєкту) та доцентка кафедри дошкільної освіти Оксана Рудич (менеджерка проєкту від України). Перспективи подальшої співпраці окреслили начальниця відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків доцентка Ірина Когут і професорка Нурія Казановас (Іспанія).

Окремі аспекти використання дитячої літератури  на початковому етапі вивчення мови висвітили професор Анхель Ралуй (Іспанія, Університет ВІК) та професорка Роселла Сертіні (Флорентійський Університет). Доповіді професорок Еви Трентін Бенко та Валерії Арви стосувались специфіки дослідження мови як інструменту творчості (Будапештський університету імені Лоранда Етваша, Угорщина).

Вчителі Сінта Гонсалес Гарсія та Марта Рамірес Баро (Іспанія), Алла Кошляк (Полтавська гімназія № 18, Україна) розповіли про реалізацію проєкту у практичній площині шкільної інклюзивної освіти. Про повагу до природи, виховання толерантності, творчу реалізацію кожної дитячої особистості, незалежно від віку, національності, соціального бекграунду та стану здоров’я говорила екологиня та педагог із США Шарі Уілсон.

Великій інтерес традиційно викликав виступ керівників муніципального танцівального колективу Owen/Cox Dance Groop (США) Дженіфер Овен та Бреда Кокса.

Очільниця психолого-педагогічного факультету професорка Наталія Сулаєва подякувала усім учасникам за глибоке висвітлення питань. А модераторкам і перекладачкам заходу Оксані Рудич та Ользі Палесі за організацію комфортного комунікативного середовища. 

Вона також висловила сподівання, що цей конгрес стане символом тривалої, плідної співпраці, тим майданчиком, де презентують та дискутують найновіші методичні підходи і плекають нове знання.

You may also like...

Перейти до вмісту