На психолого-педагогічному факультеті відбувся мотиваційні зустрічі з Олафом Саксегором

2-3 лютого 2022 року на психолого-педагогічному факультеті відбулися мотиваційні зустрічі з гостем із Норвегії, ученим, волонтером, який підтримує українців у рамках діяльності благодійної організації «Familiehjelpen Ukraina» Олафом Саксегором. Гість із Норвегії прочитав лекції з організаційної культури на психолого-педагогічному факультеті. Заходи відбулися за ініціативи та сприяння ректорки ПНПУ імені В. Г. Короленка професорки Марини Гриньової та начальниці відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків доцентки Ірини Когут.

На психолого-педагогічному факультеті радо вітали шановного гостя. Заступник декана з навчальної роботи, кандидатка біологічних наук, доцентка Наталія Власенко познайомила Олафа Саксегора з історією факультету, провела екскурсію факультетськими лабораторіями та музеями у супроводі кандидатки педагогічних наук, старшої викладачки Ольги Палехи, яка була перекладачем під час екскурсії. Зустрічі відбувалися у змішаному форматі: наживо у 311 ауд. ІІІ навчального корпусу з онлайн-трансляцією за допомогою платформи ZOOM. У такий спосіб було залучено близько 70 слухачів. Модератором заходів стала Наталія Златопольська, яка тривалий час успішно співпрацює з вищезгаданою благодійною організацією.

Під час першої мотиваційної зустрічі лектор розкрив тему «Менеджмент: організаційна культура». Дослідженню цієї проблеми учений присвятив понад 35 років. Він познайомив слухачів з результатами роботи в міжнародних організаціях, поділився знаннями й досвідом роботи у сфері менеджменту і розвитку організаційної культури. Під час зустрічі для слухачів Олаф Саксегор дав визначення ключовим поняттям культури менеджменту, виокремив її конструктивні та деструктивні ознаки, означив основні напрями покращення культури. Особливого резонансу серед аудиторії знайшла тема HRM-культури. Лектор проговорив основні засади поведінки в HRM-культури, яка базується на організації процесу, компетентностях учасників процесу, презентації результатів роботи та інноваціях, які покращують ці результати.

Другий день пройшов у практичному руслі й був наповнений дискусіями, в яких обговорювалися насущні проблеми сучасного менеджменту в організаціях. Зустріч була присвячена обговоренню теми «Вплив організаційної культури на мотивацію співробітників». Також у своїй лекції він ретранслював ключові ідеї досліджень відомих учених, таких як А. Маслоу, представив результати ґрунтовних праць норвезьких колег Е. Торсруда та Ф. Емері. Окрему увагу було приділено шляхам підвищення мотивації, що є особливо актуальною проблемою в умовах сьогодення. Наприкінці заходу відбулося жваве обговорення, де піднімалися питання компаративного спрямування, зокрема, розглядався норвезький та український досвіди менеджменту в організаціях. Технічну підтримку онлайн-зустрічей забезпечила кандидатка педагогічних наук, доцентка Людмила Процай. Перекладачкою лекцій була кандидатка педагогічних наук, доцентка Оксана Рудич.

Підсумком візиту стало визначення пріоритетних напрямів співпраці: налагодження партнерських стосунків з університетами Норвегії, залучення закордонних фахівців до роботи науково-практичних конференцій ПНПУ імені В. Г. Короленка, співпраця у сфері підготовки майбутніх фахівців різних спеціальностей психолого-педагогічного факультету.

You may also like...

Перейти до вмісту