Навчальна практика зі спеціальності студентів-музикантів у «Країні здорових дітей»

Із 26 до 30 квітня 2021 р. для студентів групи М(по)-24 психолого-педагогічного факультету, що опановують програму «Середня освіта (Музичне мистецтво). Початкова освіта», у дистанційному режимі проведено навчальну практику зі спеціальності на базі Комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 24 Полтавської міської ради Полтавської області» (факультетський керівник доцентка кафедри музики О. О. Лобач).

Онлайн студенти зустрілися з директоркою закладу, випускницею кафедри музики Людмилою Миколаївною Дудко. Вона розповіла про авторську школу, де протягом тривалого часу ефективно впроваджується проєкт «Країна здорових дітей», результативність якого неодноразово демонструвалася на всеукраїнських і регіональних телеканалах. Відеозаписи найрізноманітніших уроків дали змогу студентам спостерігати специфіку застосування здоров’язбережувальних педагогічних технологій, зокрема й естетотерапевтичних, проаналізувати їхнє навчально-методичне та матеріально-технічне забезпечення.

Здобувачі вищої освіти працювали в 1-9 класах на уроках мистецтва відомого на Полтавщині вчителя вищої категорії, вчителя-методиста Алли Володимирівни Бережної та на уроках музичного мистецтва випускниці кафедри музики Вероніки Миколаївни Бовсунівської. Завдяки педагогічній майстерності вчителів студенти узагальнили досвід їхньої роботи в надзвичайних умовах тривалого карантину, а також поглибили теоретичні психолого-педагогічні знання, навчилися методиці спостереження, діагностики та оцінки ефективності різних форм організації процесу загальної музичної та початкової освіти, ознайомилися з правами й обов’язками суб’єктів освітнього процесу, обсягом і функціями їхньої роботи, опрацювали фахові періодичні видання та науково-методичний доробок викладачів кафедри музики.

Загальне враження від навчальної практики та закладу висловила Влада Рубцова: «Якби я жила в Полтаві, я б свою дитину обов’язково віддала вчитися лише до цієї унікальної школи, де директор створює гуманне здоров’язбережувальне середовище, а кожен учитель дбає про учнів як про власних дітей».

Уклінно дякуємо шановній Людмилі Миколаївні за прекрасні умови для реалізації програми навчальної практики!

You may also like...

Перейти до вмісту