Викладачі кафедри музики долучилися до вебінару «Як отримати грант у рамках каскадного фінансування»

26 жовтня 2021 року відбувся вебінар «Як отримати грант у рамках каскадного фінансування» у рамках EU4USociety зорганізований Агенцією європейських інновацій.

Вебінар об’єднав понад 350 учасників – професорів, доцентів, аспірантів та магістрантів з різних закладів вищої освіти України.

У роботі вебінару взяли участь 3 спікери. Іван Кульчицький, президент ГО Агенція Європейських Інновацій, керівник НКП ІКТ програми «Горизонт – 2020» звернувся до аудиторії з розкриттям теми «Особливості процедур каскадного фінансування від А до Я». Спікер представив проєкт «Як знайти власний шлях до успіху в програмах ЄС для реалізації цифрових інновацій».

Іван Кульчицький зауважив, що з Агенцією Європейських Інновацій співпрацюють всеукраїнська комунікаційна кампанія «Прямуємо разом», яку запускає Представництво Європейського Союзу в Україні та Міжнародний фонд «Відродження» – одна з найбільших українських благодійних фундацій.

Доповідач коротко розповів про досвід АЄІ та НКП ІКТ, подав базову інформацію про проєкти «Горизонт – 2020» та «Горизонт Європа», познайомив учасників з особливостями та джерелами каскадного фінансування, означив види підтримки, детально окреслив процес подання заявки на конкурси та етапи реалізації каскадного фінансування.

Оксана Юрчишин, доцентка кафедри конструювання верстатів та машин Механіко-машинобудівного інституту НТУУ «КПІ», висвітлила для загалу проєкт BOWI – Boosting Widening Digital Innovation Hubs. Вона зауважила, що ключовою метою проєкту є створення мережі DIH та сталих міжнародних коридорів взаємодії, які підтримують колаборацію між DIH, у яких технології для виробничих підприємств ще не дуже розвинуті (proto hubs) та розвинуті, високодосвідченими у цих технологіях хабами (mature hubs). Спікерка закцентувала увагу, що до діючих учасиків проєкту, серед яких Нідерланди, Німеччина, Фінляндія, Норвегія, нещодавно доєдналися Україна, Угорщина, Хорватія тощо.

Андрій Семенов, доктор технічних наук, доцент Вінницького національного технічного університету, представив учасниками вебінару тему «Каскадне фінансування – історія успіху в Smart4All». Спікер ознайомив аудиторію із результатами проєктів Smart4All конкурсу Cross-domain Technology Transfer Experiment (CTTE) на здобуття гранту за програмою «Горизонт – 2020» і представив проєкт за участю ВНТУ під назвою FlexCLEC, який отримав схвалення на каскадне фінансування за рішенням Європейської комісії. Зауважимо, що одним із авторів проєкту FlexCLEC є Андрій Семенов.

Висловлюємо щиру подяку організаторам та спікерам заходу за змістовні доповіді та роз’яснення важливих питань щодо підтримки наукових ініціатив!

You may also like...

Перейти до вмісту