Відбувся тренінг з питань протидії насильства

3 листопада 2022 року відбувся тренінг-превенція «Рівність в освіті, творчості, приватному житті» для студентів спеціальності 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво). Спікером на онлайн-зустрічі виступила кандидатка історичних наук, доцентка, начальник юридичної служби Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Тамара Жалій.

Під час інтерактивної зустрічі, Тамара Віталіївна продіагностувала аудиторію та визначила пріоритетні напрями роботи. Вона висвітлила теми запобігання булінгу та дискримінації, ознайомила слухачів із основними документами, які врегульовують питання насильства у будь-яких його проявах. Студенти мали змогу поглибити знання про булінг, кібербулінг, мобінг, віктімблеймінг, харасмент, сталкінг, аутинг, газлайтинг тощо і дізнатися про засоби протидії та шляхи захисту. Спікерка звернула увагу слухачів на отримання (у разі необхідності) юридичної підтримки, яка надається в університеті.

Наприкінці зустрічі присутні зійшлися на думці, що задля недопущення проявів насильства в освітньому середовищі ПНПУ імені В. Г. Короленка кожному  важливо сфокусуватися на культурі поведінки та взаємоповазі всередині колективу, дотримуватися корпоративної політики, продовжити вивчення питань запобігання насильству, а головне знати алгоритм дій при будь-яких його проявах.  

Студенство та викладацький колектив кафедри музики висловлюють подяку Тамарі Жалій за професіоналізм, за інформативний, корисний та організований тренінг.

You may also like...

Перейти до вмісту