Учасниця оркестрової групи народного хору «Калина» ПНПУ імені В. Г. Короленка візьме участь у престижній освітній програмі США

Учасниця оркестрової групи українського народного хору «Калина» й випускниця кафедри музики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, викладач по класу скрипки Полтавської ДМШ № 1 імені П. Майбороди Тетяна Мазаратій долучиться до престижної освітньої програми «Музика та рух» (США).

Програма «Музика та рух» – це онлайн-курс, орієнтований на професійний розвиток вчителів по класу скрипки.Зміст курсу орієнтований на розкриття новацій у сучасній скрипковій педагогіці. Програму, яка базується на методиці Судзукі, презентують Керстін Вартберг (Німеччина) та Ард’яда Хасанай (США).

Син’їті Судзукі – японський скрипаль та музичний педагог, автор всесвітньо відомого методу викладання музики. Суть методики Судзукі полягає в тому, щоб оточити дитину з раннього віку музикою, і навчити її на слух повторювати ноти, музичні фрази, а потім і цілі твори на музичному інструменті. Також він вважав, що в будь-якій дитині прихований музичний талант, і що будь-яка дитина, якщо почати правильно займатися з нею в досить ранньому віці, здатна на величезні музичні звершення. Проте Судзукі наголошував на тому, що його методика не спрямована на вирощування професійних музикантів і вундеркіндів в музиці. Судзукі говорив, що його методика створена для того, щоб збагатити життя дитини, зробити її щасливішою і виховати в ній через музику високі моральні якості, «шляхетне серце».

Під час війни залишається дуже важливим підвищення компетентностей, а можливість навчатися у професіоналів світового рівня є надзвичайно цінною. Також Тетяна Мазаратій — учасниця ансамблю викладачів струнно-смичкового відділу ДМШ № 1 імені П. Майбороди (керівник – Юрій Кириченко), а її учні є неодноразовими лауреатами міжнародних та всеукраїнських конкурсів. Пишаємося професійними досягненнями Тетяни Миколаївни та бажаємо успіху в опануванні зарубіжного педагогічного досвіду.

You may also like...

Перейти до вмісту