Студенти каферди музики взяли участь у науково-практичній конференції у Міжнародній студентській науково-практичній конференції: «Сучасне мистецтво в європейській культурі сьогодення»

27 листопада 2020 р. студенти кафедри музики взяли участь у ІІІ Міжнародній студентській науково-практичній конференції «Сучасне мистецтво в європейській культурі сьогодення». Захід відбувся в онлайн-форматі на базі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. На науковому форумі результати своїх досліджень представили студенти та аспіранти Китаю, Польщі, Ізраїлю, а також закладів вищої освіти всіх регіонів України.

Метою конференції визначено активізацію наукового мислення, творчо-інтерпретаційного потенціалу та художньої культури студентів у процесі дослідження й презентації різних видів сучасного мистецтва.

Під час заходу обговорено найрізноманітніші мистецтвознавчі проблеми, як-то: хорова, вокальна, камерно-інструментальна та кантатно-ораторіальна творчість вітчизняних і зарубіжних композиторів; Тарас Шевченко та сучасне мистецтво; сучасні поети в музичному мистецтві сьогодення; розмаїття стилів хореографії та образотворчого мистецтва ХХІ століття.

На пленарному засіданні виступила магістрантка ІІ року навчання Вікторія Коляда з доповіддю «Життєвий і творчий шлях засновника полтавської гітарної школи Леоніда Подворного (1953 – 2007)» (керівник – доцент Олена Лобач).

На секціях презентували результати наукових пошуків як бакалаври молодших курсів, так і здобувачі ІІ рівня вищої освіти: Богдан Курило (керівник – професор Григорій Левченко); Наталія Крохмальна (керівник – професор Наталія Сулаєва); Яніна Вишегородська (керівник – доцент Вікторія Ірклієнко); Альона Прядка (керівник – доцент Наталія Дем’янко); Ірина Ляшенко (керівник – старший викладач Юлія Гринь); Віталій Шевченко (керівник – старший викладач Наталія Ремезова).

У своїх виступах студенти переконливо довели, що сучасний учитель-митець покликаний не лише передавати готові знання, а й відкривати нові горизонти в неосяжному мистецькому просторі сьогодення.

You may also like...

Перейти до вмісту