Майстер-клас Олексія Чухрая для студентів спеціальності 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво) (ОП «Середня освіта (Музичне мистецтво)» та «Середня освіта (Музичне мистецтво). Початкова освіта»)

27 вересня 2021 року в рамках співпраці між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка та Полтавським музичним коледжем мистецтв імені М. В. Лисенка в режимі online відбувся майстер-клас видатного композитора, блискучого музиканта-баяніста та викладача, заслуженого діяча мистецтв України, члена Національної спілки композиторів України Олексія  Івановича Чухрая для студентів спецальності 014.13 Середня освіта (Музчине мистецтво), які навчаються за ОП «Середня освіта (Музичне мистецтво)» та «Середня освіта (Музичне мистецтво). Початкова освіта».

Сьогодні Олексій Іванович Чухрай – відомий талановитий композитор, автор багатьох хорових та інструментальних творів, музики до театральних вистав і телефільмів, творець численних пісень, організатор і художній керівник ансамблю народної музики «Карусель» (лауреата міжнародних фольклорних фестивалів у Болгарії та Італії), викладач Полтавського коледжу мистецтв імені М. В. Лисенка, володар Гран-прі у номінації «композитор» міжнародного фестивалю «Світ музики в Італії», лауреат міжнародного відкритого рейтингу популярності «Золота фортуна», літературно-мистецьких премій імені Петра Артеменка, Панаса Мирного, Дмитра Луценка.

Темою майстер-класу стало формування виконавської майстерності майбутнього учителя музичного мистецтва, який Олексій Чухрай побудував у формі розповіді про баян з демонстрацією можливостей інструмента. Педагог поділився секретами педагогічної майстерності, а також закцентував увагу на творчих здобутках своїх учнів, які гідно продовжують творчу справу свого вчителя.

Підвищений інтерес студентства до виконавської майстерності відозбазився у жвавому обговорення наприкінці майстер-класу.

Висловлюємо подяку очільниці психолого-педагогічного факультету Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, докторці педагогічних наук, професорці Наталії Сулаєвій та директору Полтавського музичного коледжу мистецтв імені М. В. Лисенка Миколі Демченку за сприяння та організацію професійно орієнтованого заходу для майбутніх учителів музичного мистецтва та початкової школи. Олексію Івановичу бажаємо довгих творчих років і чекаємо на майбутні зустрічі й плідну співпрацю.

You may also like...

Перейти до вмісту