Викладачі кафедри музики стали учасниками науково-практичного семінару у Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені Івана Франка

30-31 жовтня 2020 року у режимі online відбувся VI Міжнародний науково-практичний семінар «Естетичне виховання дітей та молоді: синергія культури і освіти» у Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені Івана Франка, до якого долучилися також і викладачі кафедри музики Полтавського національного педігогічного університету імені В. Г. Короленка.

Багаторічна співпраця пов’язує викладачів кафедри музики психолого-педагогічного факультету ПНПУ імені В. Г. Короленка з викладачами кафедри методики музичного виховання і диригування навчально-наукового інституту музичного мистецтва ДДПУ імені Івана Франка. Зоряна Гнатів, кандидатка філософських наук, доцентка кафедри методики музичного виховання і диригування неодноразово була учасницею конференцій у ПНПУ імені В. Г. Короленка, а багаторічна творча дружба між професором кафедри методики музичного виховання і диригування ДДПУ імені Івана Франка Петром Гушоватим та деканесою психолого-педагогічного факультету, докторкою педагогічних наук, професоркою кафедри музики ПНПУ імені В. Г. Короленка Наталією Сулаєвою і завідувачем кафедри музики ПНПУ імені В. Г. Короленка професором Григорієм Левченком триває вже дуже багато років.

Цьогоріч географія семінару об’єднала викладачів закладів вищої освіти і музичних шкіл Києва, Львова, Полтави, Тернополя, Хмельницького, Дрогобича, Стрия, Самбора, Нового Роздолу, а також педагогів, які працюють на теренах США, Великої Британії та Польщі.

Метою семінару стали узагальнення та апробування результатів теоретичних пошуків та практичного досвіду фахівців у галузях мистецької, педагогічної, філософської, культурологічної освіти; активізація науково-дослідницької діяльності викладачів, студентів та аспірантів в умовах світових глобалізаційних процесів, інтеграції вітчизняної освіти до світового освітнього простору, а також висвітлення особливостей та практичного досвіду дистанційного навчання.

Педагогічну спільноту неабияк цікавить розвиток мистецької освіти в Україні, тому доцільним є аналіз стратегій розвитку мистецької освіти країн зарубіжжя. Доповідачі представили до обговорення найрізноманітніші питання, а саме розглянули особливості книговидавництва у США (на прикладі збірки українських народних казок з ілюстраціями українських художників), музичної освіти у Англії, розвитку джазового мистецтва в Польщі.

Олена Лобач, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри музики ПНПУ імені В. Г. Короленка, у своїй доповіді наголосила на важливості розробки навчально-модельних програм з музичного та образотворчого мистецтв для початкової школи.

Учителі музичих шкіл розкрили питання теоретичної та практичної підготовки молодого покоління і поділилися своїм власним досвідом.

Викладачі кафедри музики висловлюють подяку організаторам за можливість долучитися до семінару і бажають колегам успіхів у розбудові вітчизняної мистецької освіти!

You may also like...

Перейти до вмісту