Відбувся вебінар Тетяни Голеги «Психологізм музичних образів Роберта Шумана»

4 жовтня 2021 року відбувся вебінар викладачки фортепіано вищої категорії Полтавської дитячої музичної школи № 2 імені В. П. Шаповаленка, концертмейстерки Навчально-наукового інституту культури і мистецтв Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Тетяни Голеги для студентів спеціальності 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво) (ОП «Середня освіта (Музичне мистецтво)», «Середня освіта (Музичне мистецтво). Початкова освіта»). Захід проходив на платформі Zoom.

Тему вебінару – «Психологізм музичних образів Роберта Шумана» – спікерка розкрила на прикладі п’єс із «Альбому для юнацтва» ор. 68 авторства композитора-роматика. Тетяна Валеріївна розповіла аудиторії про історію створення «Альбому», яка пов’язана з безпосереднім педагогічним досвідом Роберта Шумана і наголосила, що сьогодні «Альбом» посідає одне із чільних місць у педагогічному репертуарі.

Також Тетяна Голега продемонструвала уривки із п’єс на фортепіано і роз’яснила коло образів, які покладені в основу п’єс «Мелодія», «Хорал», «Бідний сирітка», «Сміливий вершник», «Незнайомець», «Шехеразада» та ін. Особливий інтерес аудиторії викликали образи п’єс «Перша втрата» та «Дід Мороз».

Висловлюємо подяку очільниці психолого-педагогічного факультету Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, докторці педагогічних наук, професорці, професорці кафедри музики Наталії Сулаєвій та кандидатці педагогічих наук, доцентці, доцентці кафедри музики Олені Лобач за сприяння та організацію вебінару для майбутніх учителів музичного мистецтва та початкової школи.

Тетяні Валеріївні бажаємо подальших творчих звершень і сподіваємося на майбутні зустрічі й плідну співпрацю!

You may also like...

Перейти до вмісту