Кафедра музики долучилася до Дня відкритих дверей у ПНПУ імені В. Г. Короленка

27 листопада 2021 року викладачі кафедри музики радо вітали абітурієнтів у стінах ПНПУ імені В. Г. Короленка. Цьогоріч для гостей було проведено міні-екскурсії у кімнаті-музеї історії психолого-педагогічного факультету Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка докторкою педагогічних наук, професоркою Наталією Сулаєвою, у кімнаті-музеї В. М. Верховинця та українського народного хору «Калина»кандидаткою педагогічних наук, доценткою Наталією Дем’янко, у кімнаті-музеї П. Лиманського асистенкою кафедри Юлією Комишан. Кандидатка педагогічних наук, доцентка  Вікторія Ірклієнко та старший викладач Володимир Яковлев запросили гостей до аудиторій індивідуальної підготовки та ознайомили з музичними інструментами. Старша викладачка кафедри Наталія Ремезова продемонструвала майбутнім студентам технічне забезпечення кімнати-музею П. Лиманського, де проходить навчальний процес та концертна діяльність студентва. Також гаранти освітніх програм кандидатки педагогічних наук, доцентки Наталія Дем’янко та Вікторія Ірклієнко розповіли про переваги освітніх програм, академічні можливості та здобутки студентів. НАЕМЦ “Вікторія” (кер. старший викладач Сергій Вовченко) привітав майбутніх студентів музичними композиціями зі сцени ПНПУ імені В. Г. Короленка.

До кафедри музики завітали випускники минулих років: викладач музичного мистецтва Андрій Гаврась та директор комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №23 Полтавської міської ради Полтавської області» Валентина Іванченко. Валентина Олексіївна  є стейкхолдером та членом робочої групи з розробки ОП «Середня освіта (Музичне мистецтво)» та «Середня освіта (Музичне мистецтво). Початкова освіта», за якими здійснюється підготовка майбутніх фахівців на кафедрі музики. Відбулося позачергове засідання членів робочої групи, на якому обговорювалися питання покращення освітньо-професійних програм.

Музичним дарунком гостям заходу стало виконання творів В. А. Моцарта та Л. Бетховена студенкою групи М–231 Вікторією Кравченко. Своєю чергою шкільний ансамбль (кер. А. Гаврась) виконав всесвітньо відомий твір в обр. М. Леонтовича «Щедрик».

 Досить цікавим було й спілкування абітурієнтів зі студентами, які навчаються на освітніми програмами «Середня освіта (Музичне мистецтво)» та «Середня освіта (Музичне мистецтво). Початкова освіта». Ірина Дяченко, Варвара Ємець (студентки групи М(по)-14) і Таїсія Погребняк  (студентка групи М(по)-24) радо поділилися власними враженнями від навчання та дозвілля, під час яких проводиться професійна підготовка, розвивається світогляд і створюються найміцніші дружні зв’язки. Зустріч пройшла у теплій, невимушеній атмосфері.

Радо запрошуємо абітурієнтів на навчання за однією із кращих спеціальностей Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка!

You may also like...

Перейти до вмісту