Викладачка кафедри Вікторія Ірклієнко очолила роботу журі обласного конкурсу

У грудні 2022 року відбувся обласний конкурс серед закладів освіти Полтавської області на кращий захід з національно-патріотичного виховання в освітніх закладах. Він був проведений вдруге на виконання IV Обласної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням другого пленарного засідання четвертої сесії Полтавської обласної ради восьмого скликання від 09 квітня 2021 року No 136. Гостинно розкрила свої двері Полтавська академія неперервної освіти ім. М. В. Остроградського, де за допомогою використання дистанційних технологій колективи освітніх закладів демонстрували свої творчі доробки у різних номінаціях.

До роботи журі у номінації «Музично-театральна постановка» була долучена викладачка кафедри музики імені Григорія Левченка Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка кандидатка педагогічних наук, доцентка Вікторія Ірклієнко, яка виконувала функції Голови журі. На конкурс було подано 34 творчі роботи, де різноманітні колективи з різних куточків Полтавської області демонстрували власні творчі композиції. На думку Вікторії Степанівни, було важко визначити переможців і призерів конкурсу, бо були представлені цікаві проєкти, які демонструють відповідальне ставлення до розкриття теми і високий рівень виконавської майстерності учнів і вчителів, керівників гуртків. Вона зазначила, що в умовах російсько-української війни тема національно-патріотичного виховання молодого покоління є надзвичайно важливою для виховання молодого покоління.

Приємно констатувати, що серед керівників творчих колективів є випускники кафедри музики, які упродовж навчання в університеті мали можливість долучитися до роботи творчих лабораторій кафедри, брати участь у різноманітних конкурсах, творчих проєктах, фестивалях, конкурсах, мистецьких олімпіадах, які відбувалися в університеті, області і в країні. Такий досвід став у нагоді при підготовці до проведення конкурсу національно-патріотичного виховання.

Дякуємо за співпрацю Олені Литвиненко (завідувачці театральним відділенням Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв імені Раїси Кириченко»), Олексію Рощупкіну (керівникові гуртка видовищно-театралізованих заходів «Імпровіз-шоу», культорганізатор Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді Полтавської обласної ради) та Альоні Ігнатовій (методистці відділу виховної роботи та розвитку цінностей Полтавської академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського) та чекаємо на нові виступи.

You may also like...

Перейти до вмісту